Bez ohledu na velikost každá firma neustále hledá způsoby, jak zvýšit prodej přilákáním nových zákazníků a udržením i těch stávajících, aby se znovu a znovu vraceli. Bohužel více než 95 % startupů v této oblasti selže hned v prvních pěti letech své existence.

Jak se tomuto osudu vyhnout?

Pravděpodobně čtete tento článek právě kvůli odpovědi na tuto otázku. Nebudeme vás tedy napínat – tím jedoucím vlakem, na který byste měli co nejdříve naskočit, je právě CRM systém. Upřímně řečeno, žádná společnost nechce zůstat jako startup navždy, a to je hlavní důvod, proč je CRM důležité pro všechny začínající organizace.

Jak společnosti rostou, pomalu se stávají krkolomnými a ruční zpracování dat je čím dál více náročné. Začnete velmi brzy pociťovat potřebu platformy, která vám pomůže rychleji uspořádat a analyzovat data. Právě zde vstupuje do hry CRM.

CRM je plnohodnotnou platformou pro váš prodejní tým, díky které získáte dostatek ucelených informací, které jsou potřebné pro identifikaci potenciálních oblastí růstu, jejichž rozvoj je pro jakoukoli začínající organizaci tím nejdůležitějším. Kromě toho je CRM také velmi užitečné i v dalších oblastech, protože přináší vše od řízení aktivit, přehledného adresáře, zasílání nabídek, příjem objednávek až po faktury přímo pod jednou střechou.

Proč s CRM začít rovnou hned na začátku?

Je nepochybnou skutečností, že služby CRM systému ve skutečnosti vedou k vytváření hodnot v průběhu času, což postupně snižuje náklady na provoz v začínajících firmách ve srovnání s manuálním bezpečným uchováváním a reprezentací údajů o všech zákaznících a prodejích. Porozumění pohledu zákazníka je často kvůli nedostatku informací velmi obtížné. CRM systém však zajišťuje, že se vám už nikdy nic neztratí.

Každý výkonnější marketingový tým nám dá za pravdu, že v cestě za zákazníkem je ucelená strategie nezbytná pro úspěch celkového marketingového úsilí. CRM systém totiž sjednocuje nejen marketing, ale i prodej, management, finance či zákaznický servis.

Díky včasným přehledům můžete tak snadno udržovat aktuální informace o všech důležitých aspektech vašeho podnikání. Navíc protože jsou všechny tyto procesy zcela automatizované, si můžete být jisti, že vám už nikdy žádná informace neuteče.

CORIPO promění váš startup v úspěšnou cestu..

Potenciální zákazníky, kontakty, firmy, příležitosti, nabídky, faktury – máme je všechny. Získáte komplexní, týmem sdílený pohled na každého zákazníka díky čemuž dosáhnete lepších ekonomických výsledků a také budete příjemně překvapení rostoucí spokojeností vašich stávajících klientů.